Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the elementor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/dentalclinicnisantasi.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/dentalclinicnisantasi.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the landinghub-core domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /var/www/vhosts/dentalclinicnisantasi.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Diş Taşı Temizliği Neden Bu Kadar Önemli? – Klinik Nişantaşı
Skip links

Diş Taşı Temizliği Neden Bu Kadar Önemli?

Diş taşı, yemek artıklarının ağızdan uzaklaştırılamadığı durumlarda oluşan bakteri plağının tükürük ile etkileşime geçerek sertleşmesi sonucu dönüştüğü mineral tabakasıdır. Diş taşları diş yüzeylerinde birikebildiği gibi daha ileri durumlarda diş eti altına da inerek diş eti çizgisinin altında da birikebilir. Diş taşlarının düzenli doktor muayeneleri ile kontrolü sağlanarak gerekli durumlarda mutlaka dişten uzaklaştırılmalıdır. Hekim tarafından yapılan bu işleme diş taşı temizliği denilmektedir.

Diş taşlarının dişten uzaklaştırılamadığı durumlarda diş eti çekilmesi ve diş eti iltihabı gibi problemler ortaya çıkabilir. Diş taşları ağız sağlığı için zararlı olduğu gibi kötü bir görünüme sahip olduğu için hastaların estetik görünümlerini de etkiler.

Diş taşları neden oluşur?

Diş taşlarının oluşmasının en büyük nedeni yeterli ağız hijyeni sağlayamamaktır. Diş taşı oluşumunu önlemek için düzenli olarak dişler fırçalanmalı, plak oluşumunu önleyici ağız gargaraları ve diş aralarındaki besin birikimini engellemek için diş ipi kullanılmalıdır.

Diş taşına neden olan diğer etmenler ise şu şekilde sıralanabilir;

*Sigara ve alkol kullanımı,

*Antibiyotik kullanımı,

*Bazı sistemik hastalıklar,

*Dengesiz beslenme,

*Karbonhidrat ve şeker ağırlıklı beslenme,

*Tükürük yapısı ve kalitesi.

Diş taşı oluşumu nasıl önlenir?

Diş taşlarının oluşumunun önlenmesi için ağız bakımı düzenli yapılarak bakteri plağının oluşması önlenmelidir. Bunun için günde en az 2 kere düzenli olarak doğru diş fırçası ve diş macunu kullanılarak dişler fırçalanmalı, ağız gargaraları ve diş ipi kullanımı sağlanmalıdır. 6 ayda bir düzenli diş hekimi kontrolü ile de bu süreçte diş taşı oluşup oluşmadığı kontrol edilerek takip altında tutulur.

Diş taşı temizliği nasıl yapılır?

Diş taşları ultrasonik aletler ile temizlendikten sonra diş yüzeyleri parlatılıp pürüzsüzleştirilerek plak oluşumunu engelleyici polisaj işlemi ile tamamlanır.

Diş taşlarının zararları nelerdir?

*Diş taşları tedavi edilmediği takdirde ilerleyerek ciddi diş eti hastalıklarına neden olabilir.

*Ağızda kötü kokuya neden olur.

*Diş çürüklerini arttırır.

*Diş eti iltihaplarına neden olur.

*Diş eti çekilmesine neden olarak dişin kök yüzeyinin açığa çıkmasına neden olur. Bu durum dişlerde hassasiyet oluşmasına sebep olur.

*Çene kemiğinde kayba neden olur. Buna bağlı olarak sağlıklı dişlerin düşmesi bile görülebilir.

Bu web sitesi, web deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanır.
× Whatsapp