Koruyucu Diş Hekimliği ve Ağız Bakımı
Sizi Arayalım
Hemen Randevu Alın
Sağlık danışanlarımız ile iletişime geçerek tedavi planınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Before & After
Harika Sonuç, Harikulade Gülüşlere Kavuşturduk
Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanma alışkanlığı edinilmelidir. T6 ayda bir düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gidilmelidir. Doğru beslenme alışkanlığı kazanılmalıdır. Hekim tarafından verilen ağız ve diş sağlığı eğitimine göre ağız bakımı yapılmalıdır.
Ağız ve diş sağlığı için, günlük diş bakımı düzenli ve doğru şekilde yapılmalıdır. Ağızdaki plak tabakasını kaldırmak için doğru hareketlerle, doğru malzemelerin kullanılması çok önemlidir. Bunun için küçük yaşlarda alışkanlık kazandırılmalıdır. Çocuğa diş bakımı yapmazsa neler olabileceği anlatılmalı ve diş fırçalama teknikleri gösterilmelidir.
Manuel diş fırçaları, orta büyüklükte, orta sertlikte ve yoğun kıl sayısına sahip olmalıdır. Diş eti rahatsızlığı olanlar, yumuşak kıllı diş fırçaları kullanabilir. Elektrikli diş fırçaları, normal fırça kullanmakta zorlanan kişiler tarafından tercih edilebilir. Dişler günde 2 defa fırçalanmalı, diş fırçaları 3-4 ayda bir değiştirilmelidir.
Diş macunları fırçalamanın etkinliğini arttırmak ve kolaylaştırmak için kullanılır. Diş macunlarının içeriği, kullanım amacına göre değişiklik gösterir. Beyazlatma amacıyla kullanılan diş macunları, içindeki aşındırıcılar sebebiyle uzun dönemde dişlerde aşınmaya neden olabilir. Florür fazla alındığında vücutta birikerek toksik etkiye neden olabilir. Bu nedenle 3 yaşından küçük çocuklarda tercih edilmemelidir.
Diş fırçası ile temizlenemeyen diş aralarında kalan yiyecek artıklarının uzaklaştırılması amacıyla kullanılır.
Hasta Deneyimleri
Deneyimlerini Paylaşan Hastalarımızı Keşfedin